TV-risvollan


Litt historikk om borettslagets informasjon på kabelnettet

I 1991 begynte borettslaget med å prøve ut Infokanalen som den da het. Det var en Amiga 2000 med et program som het infochanel.
Så i 1996 kom Risvollan informasjonskanal RIK
I 1998 fikk Risvollan borettslag, som første i landet, egen konsesjon for lokalfjernsyn i kabelnettet. Kanalen ble døpt TVRisvollan.

Borettslaget var tidlig ute etter at det ble vedtatt at borettslagene eide kabelnettet. Alle drivere av nettet måtte stille en kanal til rådighet for info-virksomhet. Det var beskjedent opplegg i starten, men det ble lagt ut informasjon fra styret. Torstein Hatmyr var redaktør.

Fra 1996 ble Kjell Kjærstad engasjert som redaktør og det ble etter enighet med styret prøvd å gå litt lenger, nå ble det sendt opptak fra rundtom i borettslaget, men det var et lite problem og det var en regel som sa at hadde du over 100 husstander måtte du ha konsesjon for å kunne drive aktive tv-sendinger.
Søknad ble sendt, men regelverket var imidlertid ikke ferdiglaget så det skulle noen runder til i departementer og Storting. Risvollan borettslag fikk dispensasjon fra Nærkringkastingsnemda for å drive prøvesending frem til det kom svar på en konsesjonssøknad som da var sendt. Etter ett og et halvt år fikk RBL konsesjonen i april 1998.

I dag sender TVRisvollan på to kanaler på kabelnettet. Kanal 171 for TV-sendingene og 172 for Informasjonskanalen.

I tillegg kan man se TVRisvollan på web-tv (nett-tv) fra vår nettside www.tvrisvollan.no
Vi streamer fra egen server noe som gjør at vi ikke får uønsket avbrudd med reklame, som betyr at reportasjer og direktesendt tv ikke blir forstyrret.


Tidligere innslag